fredag, august 26, 2011

Katalogen

Det tog en evighet att kissa idag. För Katalogen hade kommit. Ikea-katalogen. Den där som man blir överlyckligt pirrig av när den kommer. Vad är nytt? Vad är nytt? Och i år har jag fått vänta några dagar sedan en kompis upplyste oss alla på Facebook om att hon hade fått den. Jag har hunnit undrat över om den inte kommer till oss - om reklamarna har missat oss denna gången. Elakt i så fall. Till och med hunnit tänka på om man kan beställa den personligen från Ikea... Men så kom den idag då, så jag slapp skicka efter den.
Dock försvann pirret ganska snabbt. Lite som förra året eller om det var året innan. Det mesta är bekant nu. Ikea är liksom Ikea och Ikea ändrar sig inte så mycket, inte på ett år... Men det fanns några ljusglimt - som det nya laptopbordet Isala, textilserierna Dagny och Henrika, och några nya "nytt lägre pris"-skyltar på några roliga saker. När detta är sagt är det inte att jag är emot Ikea eller tycker Ikea är tråkigt - bara att det börjar bli bekant, och att jag är hopplöst romantisk i min stilsmak. En hel katalog i stil med sidorna 324 och 325 så hade jag haft den där pirrepirr-känslan hela tiden... :)

Nu får jag ta tag i livet och göra vad jag kan för att mitt hus ser lite mera katalog-ish ut innan helgen kommer ;)

Livet är spännande! <3

Freedom

Freedom-t-shirten fick va med på skogsturen.

torsdag, august 25, 2011

Tänka sig till...

Så kom jag mig ut i skogen igen och till och med UTAN cykeln denna gången. Vågade inte lämna mobilen hemma och då fick det bli på skor. Och jag som haft så svårt att pusha mig själv innan klarade till och med att pusha mig själv även idag! Riktigt skön känsla! Lilla landet lagom och landet det-här-fixar-jag-inte lämnar jag bakom mig och sträcker mig mot nya frontar. (och fontar?) Vem vet vad som ligger framför? Kanske underbara saker? Kanske saker jag inte engång vågat drömma om att få göra... För drömma måste jag göra nu - och påminna mig - var mitt värde sitter - inte i det jag gör - utan i den jag är.
Nu ska jag duscha och hämta underbaris på dagis och handla papper till skrivaren.

Ha det gott och ge inte upp! <3

tirsdag, august 16, 2011

Lingon och cykel

Hösten har så smått börjat visa att den har kommit för att stanna. Den där riktigt, riktigt varma sommarvärmen har gett sig och rönnbärens röda färg lyser emot mig varje morgon jag kikar ut köksfönstret. Vi överväger starkt att tömma vår lilla plastpool, men jag håller lite tillbaka i hopp om att det skall komma en vecka med underbar sensommarvärme. Kanske, kanske, kanske!

Idag tog jag äntligen på mig joggingskorna och kom mig ut i skogen. Borde haft stövlar, men jag var så sugen på att ta en cykeltur, så bekvämligheten blev för stor. Dock hittade jag så mycket lingon och blåbär så jag fick gå hem med bären innan cykelturen - annars hade det blivit blåbärssoppa av alltihop.
Jag ställde från mig säck och cykellås hemma och satte kurs mot skogen. Att cykla i skogen är så underbart! Jag älskar fartskänslan! Det blir mer action än att bara jogga. Det går fortare och hjärnan måste jobba mera. Varje trärot, pöl och grushög blir en utmaning - ett problem som måste lösas.

Mitt inne i skogen övervägde jag att välja en liten stig som ganska så snabbt skulle tagit mig hem igen. Jag skulle ha gjort en rätt så lagom runda om jag hade valt att cykla hem då. Men jag tänkte att; "Neej! Nu får det räcka med landet lagom! Nu måste jag pusha mig själv lite!". Så jag fortsatte på skogsvägen och korsade landsvägen och fortsatte upp till en höjd.
Medans jag cyklade upp den sista branta backen till toppen tänkte jag på hur ofta vi klagar över små backar. Jämfört med denna backe var de backarna jag normalt bestiger ingen utmaning alls... Den här krävde beslutsamhet, lite argsinthet och, just nu, en hel del fysisk ansträngning för att bestigas. Men jag gjorde det! Och nästa gång kommer det bli lite lättare...

Skall nog passa på så det inte blir för länge till nästa gång...