søndag, april 08, 2012

Påske for meg


Påske. Vår viktigeste høytid. Jo mer jeg lærer og ser, jo mer forstår jeg hvor viktig det Jesus gjorde for oss er. Tror Jesus døde for at vi skulle ha muligheten til å ha en personlig relasjon med Pappa Gud uten å behøve å gå gjennom gjerninger og andre mennesker. Denne påsken har jeg tenkt mye på at når Jesus døde på korset og "tok våre synder på oss", tror jeg det betyr at han fikk kjenne og se alt det vonde og syke vi mennesker gjør mot hverandre - kjenne smerten av å bli utsatt for det og det onde i å gjøre det. Smerten av å bli mishandlet, misbrukt, jaget, fornedret, ondskapen i å mishandle, misbruke, utnytte. Skammen... Jeg tror han fikk gå gjennom alt det der - "vår synd"... Det blir så lett klisjeer, men det er virkelighet.
For noen uker siden leste jeg boken "Heaven is for real", "Himlen finns på riktigt" på svensk og "Himmelen fins på orntli" på norsk. En 4-åring kom til himmelen da han holdt på å dø pga en sprukket blindtarm. Noen måneder etter at han våknet fra operasjonen begynte han å fortelle for foreldrene sine om at han hadde vært i himmelen når han var på sykehuset. Han hadde møtt Jesus, Gud Faderen (Pappaen) og Den Hellige Ånd og mange mennesker som har døtt. Hans beskrivelse av hvordan alt var der oppe fikk meg til å enda mer forstå at det jeg har opplevd og sett er virkelighet. Det er lett å tenke i vårt samfunn at "Nei, det er nok bare noe jeg finner på", men så innser jeg gang på gang, at nei, det er virkelig. Det fins en Gud som har skapt alle fantastiske detaljer og våker over mitt liv og leder meg når jeg ber Ham om det.
På langfredag hadde vi et langt Bibelstudie i kirken om Jesus i gamle testamentet og nye testamentet og hans vei til korset. Utrolig spennende å se alle detaljer og profetier som oppfyltes i Jesus sitt liv. Det er litt for komplisert og litt for mange forskjellige mennesker som uavhengig av hverandre beskriver dette, til at det bare kan være noen som har diktet det opp.
For meg har det absolutt ikke vært selvklart å tro - jeg har tenkt masse at kan det virkelig være sant. Men så opplever jeg gang på gang at Gud viser at Han fins for meg og at Han gjør saker i mitt og andre menneskers liv. Og jeg ser alle tekster i Bibelen og alle detaljer. Alt de skriver om det som skjer i våre dager. Detaljer de ikke kunne visst om. Og noe som har vært avgjørende for meg er freden jeg har kjent. Den finner jeg ingen andre steder. Og at Gud vil påvirke mitt liv personlig.

Det var litt om hva påsken og troen er for meg. Har du spørsmål får du gjerne stille de.. Skal svare så godt jeg kan.

God påske!
/Anne Linn

1 kommentar:

Mrs Stenlund sa...

Vad fint du skriver, tack! Det är helt otroligt när ma börjar tänka på det, att Jesus bar allt det vi kämpar med, till och med skammen som sitter så djupt i vår kultur. Och vad roligt att du skriver på norska (och att jag förstod:-)!